uitstraling

Taalfouten kosten geld

Uit onderzoek blijkt dat mensen 'struikelen' over teksten als deze niet begrijpelijk verwoord zijn.

Zo'n 4% van de Nederlanders vindt taalfouten storend.

Een paar taalfouten en kopers haken af. En dan is er nog de schade aan het imago van het bedrijf...

Denk maar eens aan al die twitteraars die taalfouten uitvergroten.

Nu zou je denken dat moderne hulpmiddelen taalfouten wel kunnen voorkomen. Helaas is dat niet het geval. Spellingcontrole (als uw cms dat al heeft) is beperkt tot losse woorden. Fouten met vreemde tekens worden ook niet gezien door deze programmatuur. Meer geavanceerde hulpmiddelen zijn meestal niet eenvoudig op een site los te laten.
Dat wordt niet beter als je in meerdere talen publiceert; de meeste hulpmiddelen kunnen dat niet aan.

Onze programmatuur licht uw site door, en meldt zaken die vrijwel zeker fout zijn, wellicht fout zijn, of mogelijk nog beter kunnen. En dat in meerdere talen, ook door elkaar.

Wat er veranderd moet worden kunt alleen u bepalen.

snelle controle

We kunnen uw website geautomatiseerd snel controleren. We hebben het dan niet alleen over spellingcontrole, maar ook over het controleren op foutieve spaties, plaatsing van punten en komma's, ongebruikelijke woorden en ongebruikelijke constructies.

mensenwerk

Meer dan alleen programmatuur

Het kan zijn dat de geautomatiseerde controle een flink aantal bevindingen heeft, bijvoorbeeld 'onbekende woorden'. Die zijn niet altijd fout, maar er moet wel naar gekeken worden. Nu hebben webredacties en webmasters het meestal erg druk, soms té druk om dit er bij te doen. Desgewenst kunnen we hier inspringen en zelf (een deel van) de bevindingen aanpakken.


Vragen of suggesties?